Guldet har kommit hem

Det är elva år sen sist, men doften av guldpytt sprider sej över hela Göteborg med omnejd.

Det är _oerhört_ stort att Blåvitts förvisso påtvingade satsning på egna unga talanger bär frukt redan nu.
Kombinationen av spelare som är tillräckligt bra för att tillhöra toppen av den europeiska blåbärsliga allsvenskan trots allt är, men för dåliga för övriga europa, tillsammans med unga ovande spelare som är på väg uppåt har visat sej helt perfekt.
Att denna kombo sen har dragit åt samma håll kan vi tacka tränartrojkan Rehn/Olsson/Olausson för.

Det är bara att hoppas att fler klubbar tar lärdom så kanske framtiden ändå kan se förhållandevis ljus ut för svensk fotboll.
Vi behöver _inte_ pajasledare som Hasse Borg i MFF som köper in överbetalda utländska föredettingar i parti och minut och sen sparkar tränare med samma frekvens för att de inte "lyckats".
Håkan Mild tillsammans med Roger Gustavsson skall ha en oerhörd eloge för att de konsekvent genomfört sin idé sen Mild tog över efter Mats Persson.

Jag hoppas innerligt att de spelare som framledes köps in till Kamratgården är antingen unga svenska talanger eller hemvändare med hjärtat på rätta stället.
Mixen av gammalt och nytt kommer alltid behövas men kvittar fullständigt om de inte drar åt samma håll.
Det är min fulla och fasta övertygelse att ledarskapet i blåvitt kommer göra detta jobbet mycket grundligt framöver.

Spelarna i det här laget kommer naturligtvis gå in i kvalspelet till Champions League som hopplösa underdogs mot i princip vilket motstånd som helst.
Men underskatta inte betydelsen av ett ledarskap som formligen dryper av Champions League-rutin även med internationella mått mätt.
Roger Gustavsson var oerhört nära att ta IFK till en semifinal i Chamions League för drygt tio år sen, och då var Håkan Mild, Stefan Rehn och Jonas Olsson viktiga kuggar på planen.
Den rutin de skaffade sej då kan mycket väl vara det som saknats under de senaste årens svenska ökenvandring i kvalspelet till denna den största klubblagsturneringen i världen.

Bli inte förvånade om blåvitt lyckas med det svenska lag gått bet på de senaste femtielva åren.

Jag är en stolt ängel ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback